Return to site

Rijangst? je bent niet alleen.

het is vervelend om rijangst te ervaren. lees hier tips hoe je het kunt overwinnen.

· Rijles,rijangst,opfriscursus,Nieuws,angst

waar komt rijangst vandaan?

Zit je met klamme handen achter het stuur? Ben je zeer gespannen? Heb je je rijbewijs maar durf je de (snel)weg niet op? Dan heb je waarschijnlijk rijangst. Naar schatting hebben 1 miljoen mensen last van rijangst maar niet iedereen doet er iets mee. (Bron: rijangstnederland.nl) Een ervaring uit het verleden zoals een auto ongeluk kan er mee te maken hebben dat je je angstig voelt tijdens het rijden of helemaal niet meer de weg op durft. Dit is allemaal te begrijpen. Autorijden is ook niet gemakkelijk. De ervaring is niet te veranderen maar je gevoel wel.

Kenmerken

De kenmerken van rijangst zijn heel divers. Vaak zijn het angst- of paniekaanvallen die het je lastig maken. Dit uit zich onder andere in; hartkloppingen, zweten, ademnood, beklemd gevoel op de borst, angst om de controle te verliezen of hyperventilatie. Tijdens het rijden uit zich dit vaak in moeite met parkeren, in- of uitvoegen op de snelweg, een opgejaagd gevoel hebben of bang om in te halen. Dat is heel vervelend en belemmeren je in je rijplezier.

"Ik krijg klamme handen en een totale black-out. Krijg de auto niet eens gestart. Ik ben zelfs een keer ergens heen gereden met de handrem er nog op!" - Maartje, 37 jaar

broken image

Tips om rijangst te overwinnen

Deze tips kunnen je helpen je rijangst te overwinnen zodat je zonder zorgen de weg weer op kan;

#1: Overtuig jezelf dat je het kan!

Stop met het vermijden van autorijden. Alleen dan is het te doorbreken. Wees je angsten de baas. Jij kunt dit! Op vrijwel elk probleem is een oplossing.

#2: Zoek de route van tevoren op

Gieren de zenuwen al door je lijf als je naar een onbekend adres moet? Kijk op Google Maps en Streetview wat je te wachten staat. Je ziet de route en waar je eventueel kunt parkeren. Dat maakt je al een stuk minder gespannen.

#3: Neem rijlessen of een opfriscursus

Een rustige, geduldige rijinstructeur kan je op jouw tempo helpen met je rijangst. Door te oefenen en ervaring leer je er mee om te gaan en je rijangst te overwinnen. Gewoon doen dus!

 

 

Plan vandaag nog je gratis proefles

Ik help je graag je rijangst te overwinnen. Door mijn geduldige en rustige aanpak laat ik je op jouw tempo ervaring opdoen met het autorijden in en rondom Goirle, Tilburg. Ook met een opfriscursus help ik je graag. Zo kun je zelfverzekerd de weg op en gaan genieten van het rijden. Hoe fijn is dat?! Plan je gratis proefles vandaag nog om zo te starten met jouw rij- carrière

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK